Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

5 Ağustos 2014 Salı

Siğiller Nasıl Tedavi Edilir?

Vücudun her bölgesinde çıkabilen ve iyi huylu olarak adlandırılan deri kabartılarına siğil denmektedir. Pek çok insan siğiller ile ilgili farklı yöntemlere başvurmakta ve vücudundaki siğillerden kurtulmak için çaba vermektedir. Siğiller kolayca yayılabilen deri kabartılarıdır. Uzman bir doktor tarafından kontrol altında tutularak yok edilmek üzere ilaç ya da lazer tedavisinin yapılması gereklidir.

Peki, siğiller nasıl tedavi edilir?

Bilimsel olmayan yöntemlerle tedavisinin mümkün olduğuna inanılmaktadır fakat bu doğru bir çözüm değildir. Siğil tedavisinde siğilin yüksek risk grubuna dâhil olup olmadığının tespit edilmesi gereklidir. Cinsine gör tedavi için farklı dozda ilaç uygulanmaktadır. Çoğunlukla krem şeklinde olup deri üzerine ihtiva edilen bu ilaçlar doktor tarafından verilebilirler.
Siğil tedavisinde hastanın yaşı ve siğilin tipi kadar siğilin yerleştiği bölgenin de önemi büyüktür. Bu kriterler göz önünde bulundurularak salisilik asit içeren ilaçlar ile tedavi aşamalarına başlanır. Bazı durumlarda çocuklarda siğiller kendiliğinden gerileme gösterdiğinden tedavi etmeden önce bekleme süresi yaşanır. Bir başka tedavi yöntemi ise son dönemlerde oldukça popüler hale gelen lazer tedavisi yöntemidir. Lazer ışınları vücuda verilen ve çok düşük frekansa sahip ışınlardır ve çoğunlukla zararlı olmadığı söylenmektedir. Fakat lazerin keşfi çok uzun yıllara dayamadığından bu konuda kesin bir bilgiye ulaşmak mümkün olmamaktadır. Bu nedenle tıp alanında çoğunlukla siğil tedavisi için krem ve ilaç tedavisi tercih edilir.

İnternet’te bulduğum bazı tedavi yöntemleri;

Bu yöntemler denenmemiştir ve yararlı olup olmadığı bilinmemekte olduğunu bilmenizi isterim. İnternette gezerken karşılaştığım yöntemlerdir. Kullanım sırasında faydadan daha çok zararı dokunabilir. Siğil hastası olan kişilerin mutlaka uzman doktorlara danışmanız gerekir.
  • Karınca yumurtasının siğile iyi geldiği söyleniyor. Genelde tas altlarında veya topraktaki yuvaların içinde karınca yumurtaları bulup siğilin üzerine sürülmesi, siğillerin azalmasına yardımcı olduğu söyleniyor.
  • Bu yöntemi deneyebilirsiniz sonuçta doğal bir yöntem olduğu için size zararı olacağını düşünmüyorum; İlkbahar aylarında incir yapraklarının tam canlandığı dönemde incir yapraklarını kopardığınız da kopan sapından sütü çıkar. O çıkan sütü siğillerin çıktığı yere/üzerine günde bir kaç kez sürün. İncir yaprağı sütü siğillerin yok edilmesinde çok faydalıdır.

Siğiller için okunacak dualar;

Siğil Duası; ”Em ebremu emren fe inna mubrimun” Bu ayet Zuhruf Suresi’nin 79. ayetidir.
Siğil Duası Anlamı; ”Yoksa onlar işi sağlam mı tuttular? Muhakkak ki asıl biz, işi sağlam tutanlarız.”
Siğil Duası; ”Ve yes’eluneke anil cibali fe kul yensifuha nesfa. (105. ayet) Fe yzeruha kaan safsafa.(106. ayet) La tera fiha ivecen ve la amta(107.ayet).
Siğil Duası Anlamı; ”Rasulüm! Sana dağlar hakkında sorarlar. De ki! Rabbim onları ufalayıp savuracak. Böylece yerlerini dümdüz, bomboş bırakacaklar. Orada ne bir iniş, ne de bir yokuş göreceksin.”
Siğil Duası; ” Senesimuhuuu ale-hurtum. İnna belevnahum ke ma belevna ashabe’l-cenneh, iz aksemu le yasri munneha musbihin. Ve la yestesnun. Fe tafe aleyha taifun min rabbike ve hum naimun. Fe asbahat ke’s-sarim”
Siğil Duası Anlamı; ” Biz yakında onun burnuna damga vuracağız. Biz, vaktiyle ”bahçe sahiplerine” bela verdiğimiz gibi, onlara da bela verdik. Hani onlar, sabah olurken onu devşireceklerine yemin etmişlerdi. Onlar istisna da etmiyorlardı. Fakat onlar daha uykudayken Rabbi’nin katından kuşatıcı bir afet bahçeyi sarıverdi de, Bahçe kapkara kesildi.”
Önceki Gönderimiz
İlk

0 yorum: