Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

11 Nisan 2015 Cumartesi

Kombinin Havası Nasıl Alınır?

Doğalgaz veya bazı modellerde LPG veya LNG ile konutların ısınmasını sağlayan araçlara kombi adı verilir. Bu araçlar kullandıkları yakıt türleri ile tesisat suyunu ısıtarak, bu suyu tesisata verirler ve konutun ısınmasını sağlarlar. Zaman zaman konutların ısınmasında bazı problemler yaşanmaktadır. Bu problemlerin başında ise tesisatın hava yapması gelir. Genellikle bu hava radyatörlerde birikir ve radyatörlerin düzgün bir şekilde ısınmasını engeller. Bu durumda radyatörlerdeki purjör tapasının purjör anahtarı ile gevşetilmesi ile radyatör havası alınır. Nadir de olsa bazı durumlarda kombinin de hava yaptığı görülür. Eğer ateşlemeden kısa bir süre sonra kombinin sıcaklığı hızla yükseliyor ve kombi kendisini kapatıyorsa, bu kombide hava olduğuna işarettir.
Kombinin Havası Nasıl Alınır?
  • Kombiler, pompaları üzerinde bulunan otomatik hava purjörleri sayesinde içlerinde biriken havayı otomatik olarak dışarı atarlar. Eğer otomatik hava purjörü kombinin havasını atamıyorsa bu kez kombiye müdahale etmek gerekir.
  • Kombinin havasını boşaltmak için, pompanın yanından bir rekor sökülebilir. Ancak bu işi tecrübeli birisinin yapması gerekir.
  • Bazı kombi modellerinde alt kısımlarda havanın boşaltılması için küçük vanalar bulunur. Bu vana açılarak su ile birlikte kombinin havası da boşaltılabilir.
  • Çoğu kez, kombiye en yakın radyatörün havası alınarak da kombi havası boşaltılabilir. Bu durumda kombiye en yakın peteğin purjör tapası, uygun bir purjör anahtarı ile gevşetilmeli ve yaklaşık 5 dakika kadar radyatörden su alınmalıdır.
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

1 yorum:

  1. Doğalgaz kombileri bağlanırken havası nasıl alınır bunun görüntülü anlatımı yokmudur acaba?

    YanıtlaSil