Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

11 Nisan 2015 Cumartesi

Süt Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Evde küçük çocuğu bulunan ailelerin ortak sorunlarından biri de çocuklarının yerlere döktükleri malzemelerdir. Özellikle bu malzeme sütse halıdan çıkması imkansız gibi gözükmektedir. Fakat; halıya dökülmüş sütün kolay temizlenme yöntemlerini bilirsek çocuklar evde özgürce sütlerini içebilirler!
Günlük ya da tam yağlı bir sütün halıya dökülmesi durumunda oluşan lekede yağ oranı fazla olduğu için leke fazla dağıtılmadan silinmelidir. Yeni dökülen ve halıya tamamen nüfuz etmemiş sütün üzerine pamuklu bir bez ya da birkaç kat kağıt mutfak havlusu bastırılmalıdır. Sıvıyı emdikten sonra lekeyi kaplayacak şekilde bir miktar kahve dökülerek beklenmelidir. Birkaç dakika sonra kahve; lekenin halıya geçen kısmını çoğunlukla emmiş olacaktır. Kahveyi pamuklu bir el beziyle temizleyebilir; kalan izi elde yıkama deterjanıyla biraz suyu köpürtüp bir bez yardımıyla kolaylıkla yok edebilirsiniz. Fakat; açık renkli halılarda kahve ile temizlik kesinlikle önerilmemektedir. Her ne kadar temizlense de kahvenin renk tonunun halıya geçmesi mümkün olabilmektedir.
Temizlik için bütün halıyı kullanılmaz hale getirmemek gerekir. Bu yüzden aynı işlemi açık renk halılarda kahve yerine ince kıyılmış sofra tuzuyla da yapabilirsiniz. Sofra tuzunu süt lekesine döküp biraz bekledikten sonra pamuklu bir bez yardımıyla temizleyebilir; kalanı aynı şekilde elde yıkama deterjanıyla yok ederek halıyı tamamen eski haline getirebilirsiniz
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: