Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

11 Nisan 2015 Cumartesi

Eşinizle Nasıl Daha Mutlu Olursunuz?

Her evlilik maalesef iyi gitmiyor ve boşanmaların, ayrılıkların sıklaştığı bir dönemde yaşıyoruz. Ancak bu durumu düzeltmek çok da zor değil. Eşinizle daha mutlu bir ilişki yaşamak için sadece bazı noktalara dikkat edeceksiniz. O noktalar neler mi?
Evliliğin ya da herhangi bir ilişkinin en temel kuralı, karşınızdaki insana saygıdır. Kadın ya da erkek, eşinize saygı gösteremediğiniz an ilişkinizi sürdüremezsiniz. Bu şartlar altında, mutluluğunuza da gölge düşecektir. Ancak eşinize olan saygınızı her daim koruduğunuz düşünüldüğünde, önünüze çıkan tüm engelleri de birlikte aştığınızı göreceksiniz.
Eşiniz ile daha mutlu bir ilişki sürdürmek için bir diğer koşul, birbirlerinizin özgürlüklerini kısıtlamamaktır. Genel olarak doğu toplumlarında bu yanlış çok yapılır, özellikle de ataerkil aile yapılarında kadının özgürlükleri "gelenekler ve mahalle baskısı" adı altında kısıtlanır. İçine kapanan kadınlar ise mutsuzlaşıp agresifleşirler. Bu nedenle, ilişkide iki tarafın da birey olduğu unutulmamalıdır.
Mutlu ilişkilerin bir başka özelliği ise, ilişkinin monotonluktan kurtulması ile eşinizin ve sizin rahatlığınızın sağlanmasıdır. Örneğin, sürekli olarak evde yemek yemek yerine, arada bir güzel bir mekanda hoş bir akşam yemeği yenilebilir. Bunun yanında, havanın güzel olduğu bir hafta sonu, güneşli balkonunuzda veya doğal bir açık hava ortamında baş başa zaman geçirebilirsiniz.
Sizin ve eşinizin evliliğiniz süresince olan mutluluğu, tüm bu sayılan faktörlerle ilgili iken, gerçekten ve kalpten sevginizi hissetmek ve hissettirmek ise mutluluğun anahtarıdır. Her şey geç olup zaman çok ilerlemeden, her anı mutlulukla yaşayın.
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: