Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

7 Nisan 2015 Salı

Ofiste Egzersiz Nasıl Yapılır?

İş yaşamı insanları evlerinde olduğundan daha çok ofiste vakit geçirmek durumunda bırakıyor. Ofis işleri uzun süre bilgisayar başında oturmayı, bu olmasa bile masa başında saatlerce çalışmayı gerektiriyor. Hal böyle olunca sabahtan akşama kadar oturan, hatta öğle yemeklerinin de ofiste yenildiği durumlarda aralıksız çalışan kişilerin temiz hava almaya bile vakti olmuyor. Bu yüzden uzun süre hareketsiz çalışmanın beden ve ruh sağlığına verdiği zararlar görülür derecede arttığı gerçeği artık herkesçe biliniyor ve yaşanıyor. Ancak ofiste işe başlamadan veya iş aralarında takım elbiseyle bile yapılabilecek egzersizler neredeyse hayat kurtarıyor. İşte birkaç örnek!
Hareketsiz bir çalışma pozisyonu başı taşıdığı için en fazla boyun üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bu nedenle işe başlamadan önce, el ile zorlama olmaksızın, baş yukarı tavana bakılarak, göğse indirilerek ve omuzlar yönünde eğilerek ısındırılması sağlanmalıdır. Her bir noktada beş saniye beklenebilir. Baş saat yönünde ve aksi yönde çok zorlanmadan çevrilmelidir.
Omuzlar da devamlı klavye kullanımı yüzünden zamanla zarar görmektedir. Omuzlara hareketlilik kazandırmak için ise onları kulaklara doğru çekmek ve böyle birkaç saniye beklemek gerekir. Daha sonra kendi ekseni etrafında öne ve arkaya sırayla ve sayılarak omuz başları hareket ettirilmelidir. Eller başın arkasında kenetlenip, omuzlar ve sırt geriye doğru sıkılırsa sırt-omuz bölgesinin açılması sağlanır.
Oturulurken veya ayakta iken ayaklar ayak bilekleri ekseninde döndürülerek, uzun süre hareketsiz kalan ayak bilekleri de hareket ettirilir. El bilekleri de bu şekilde esnetilebilir. Kollar olabildiğince öne doğru düz bir şekilde uzatılır ve parmaklar diğer el ile geriye doğru gerdirilir.  Tüm bu esneme egzersizlerinin yanında doğru nefes almak da kendi başına bir egzersizdir. Bunun için diyafram nefesi alınmalıdır. Eğer yapılamıyorsa alınan nefesin derinden ve yavaş bir şekilde burundan alınmasına, yine aralıklı olarak ağızdan verilmesine gayret edilmelidir.
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: