Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

23 Şubat 2020 Pazar

Kaş Nasıl Çabuk Çıkar?

Bayanlarda bir güzellik sembolü olan kaşların daha çabuk çıkması için bazı uygulamalardan yararlanılabilir. Aynı durumda kaşlar için çeşitli kalınlaştırma yöntemleri de bulunmaktadır. öte yandan yeteri kadar kalın ve uzun olan kaçlar hem görünüşünüzü hem de bakışınızı değiştirir. Bu yüzden kaşların daha çabuk çıkması için başvuracağınız doğal uygulamalardan faydalanarak kısa sürede çözüme ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kaşların uzamasını isteyen bayanların dikkat etmesi gereken bazı durumlar da bulunmaktadır. Bunlar;
  • Bol lif içeren sebzeler tüketilmelidir.
  • Kaşlara ağır makyajlar yapılmamalıdır.
  • Kaşlarda cımbız ya da sıcak ağda kullanılmamalıdır.
  • Günde minimum 8 bardak su tüketilmelidir.
  • Kaşlarda sentetik ürünler kullanılmamalıdır.
  • E vitamini başta olmak üzere B3, C ve A vitamini tüketmeye özen gösterilmelidir.

Kaşları uzatmak için birçok doğal yöntem tercih edilebilir. Bunlardan ilki Hint yağı ve vazelin kullanarak kaş uzatmadır. Küçük bir pamuğa Hint yağı, zeytin yağı ve E vitamini yağını sürerek kaşlarınıza uygulayabilirsiniz. Günde en az 2 kez ve düzenli olarak uygulayacağınız bu yöntem kaşların uzamasını ve gürleşmesini sağlar.

Kaşları Uzatan Doğal Yöntemler

Fırçayla Kaş Uzatma: Günde iki kez kaşlarınıza uygun bir fırça kullanarak kaş diplerinden uzama yönüne doğru tarayabilirsiniz. Fırçayı hafif bir yağ ile ıslattıktan sonra da uygulamaya devam edebilirsiniz.
Badem Yağı ile Kaş Uzatma ve Kalınlaştırma: Kaşların kalınlaşması için badem yağı sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca saçların kalınlaşması amacıyla da badem yağını tercih edebilirsiniz. Her gece uyumadan önce düzenli bir şekilde kaşların çıkış yönünde kökten uç kısma doğru badem yağını sürebilir ve kaşlarınızdaki değişimi bir süre sonra hissedebilirsiniz.
Zeytinyağı ile Kaş Uzatma: Zeytinyağının içeriğinde bol miktarda E ve A vitamini bulunmaktadır. Bu sayede saçların büyümesine yardımcı olan zeytinyağı aynı zamanda diğer kılların uzamasında da etkilidir. Ancak kaş uzatmak için tercih edilecek zezytinyağının sızma zeytinyağı olması şarttır.
Parmak uçlarınıza damlatacağınız birkaç damla zeytinyağını kaşlarınızda 1-2 dakika masaj yoluyla gezdirebilirsiniz. Yıkama ve durulamadan önce ise 2 saate kadar yağın kaşlara nüfuz etmesini beklemelisiniz. Haftalık olarak 3 kez bu uygulamadan yararlanarak kaşların doğal bir şekilde uzamasını sağlayabilirsiniz.
Aloe Vera ile Kaş Uzatma: Aloe Vera son zamanlarda en çok konuşulan mucizevi bir bitki türüdür. Jel olarak da satın alabileceğiniz bu ürünü kaşlarınıza masaj yardımıyla sürebilirsiniz. Günde birkaç kez yapmanız gereken bu uygulamadan sonra etkili sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.Hindistan Cevizi Yağı ile Kaş Uzatma: Hindistan cevizi yağını kulak çubuğundan yararlanarak uyumadan önce kaşlarınıza sürebilirsiniz. Günlük yapılması gereken bu uygulama, bir süre sonra güzel sonuçları beraberinde getirecektir.

Kaş Uzatmak için Bitkisel Karışım Tavsiyeleri

Kaşların uzamasına yardımcı olan çok sayıda bitkisel karışım bulunmaktadır. Ancak sizlerle paylaşacağımız bu karışımları uygulamadan önce mutlaka bir estetik cerrahına ya da doktora danışarak kullanmaya başlamanız önemlidir. Ayrıca bu karışımlar kaşların kalınlaşması, koyulaşması ve güçlendirilmesi için tercih edilebilir.
Kaş Güçlendirici Tonik: Bu uygulamada bazı malzemelere ihtiyacınız olacaktır. Kaş güçlendirici tonik uygulaması için;
  • Pamuk topu
  • 1 çay kaşığı limon suyu, misket limonu suyu ve çay ağacı yağı
  • 4 yemek kaşığı kadar Hindistan cevizi yağı
  • Pamuk topu
Bu malzemeleri ilk olarak cam şişeye boşaltmalı ve daha sonra çalkalamalısınız. Karışıma batıracağınız pamuk topunu kaşlarınıza sürerek 30 dakika bekleyebilir ve daha sonra bol su ile durulayabilirsiniz. Kaşlarınızın istediğiniz forma ulaşana kadar günde 1 ya da 2 defa uygulamanız yeterlidir.
Kaş Köklerinin Güçlenmesi için Karışım: 1 yemek kaşığı çörek otu yağı ile Hint yağını karıştırarak bir şişeye koyup daha sonra buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Karışımı her gün parmak uçlarınızla kaşların çıkış yönüne doğru masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Kaş Kalınlaştıran Karışım: Kaşlarının kalınlaşmasını isteyen bayanlar 1 yemek kaşığı zeytin yağı ile 1 diş sarımsağı karıştırarak güzel bir uygulamaya başvurabilir. İlk olarak 1 diş sarımsağı ikiye bölün. Sarımsakları kaşınıza sürerken iyice bastırmalı ve sarımsak suyunun kaşlara nüfuz etmesini sağlamalısınız. Ayrıca zeytinyağını da ılık bir kıvama gelene kadar ocakta ısıtmalı ve sarımsak sürdüğünüz kaşlarınızı son aşamada zeytinyağı ile desteklemelisiniz. Gece uyumadan önce masaj yardımıyla uygulayacağınız bu karışımın ardından sabah bol sabun ve su ile temizlemeniz gerektiğini unutmayın.
Kaş Uzatan Soğan Suyu Kürü: 1 yemek kaşığı limon suyu, 3 yemek kaşığı su ve 1 küçük soğan ile kaş uzatıcı kür hazırlayabilirsiniz. Kaşlarınıza süreceğiniz bu karışımın 1 saat kadar bekletilmesi gerekir. Daha sonra limon suyu yardımıyla kaşlarınızdaki soğanları çıkarabilirsiniz.
Kaşlarının beslenmesini isteyenler de susam yağı, biberiye yağı ve limon suyu karışımını tercih edebilir. Yağları birbiriyle karıştırdıktan sonra limon suyunu da ekleyerek kaşlarınızda 30 dakika bekletebilirsiniz. Bu uygulama günde 2 kez tekrarlanabilir.
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: