Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

27 Şubat 2020 Perşembe

Para Kazandıran Mobil Uygulamalar

Akıllı telefonlarınıza yükleyebileceğiniz uygulamalar (app) aracılığıyla para kazanabileceğiniz biliyor muydunuz?
Kulağa inanılmaz geliyor, ancak böyle uygulamalar var. Gerçi bu uygulamalar sayesinde zengin olmanız pek mümkün değil, ancak yine de ekstra gelir elde etmek isteyenlerin mutlaka değerlendirmesi gereken bir opsiyon diyebiliriz.
Piyasa araştırma uygulamalarından anket doldurma uygulamalarına kadar çeşitli konularda olan bu app’ler sayesinde boş zamanlarınızda para kazanabilirsiniz.
Burada dikkat edilmesi gereken bir konu var: Sizden üyelik için ücret isteyen para kazanma uygulamalarına para kaptırmamanız gerek. Üye olmadan önce kullanıcı yorumlarını ve uygulama değerlendirmesini dikkate almanız, finansal güvenliğiniz açısından büyük önem taşıyor.
Şimdi gelin iOS ve Android tabanlı bu uygulamalara biraz daha yakından bakalım.

Money App

Android ve iOS uyumlu olan Money App, bir pazar araştırması uygulaması. Fikir belirtme, oyun oynama, mağaza ürünlerini inceleme, hizmetleri test etmek ve deneme sürümlerini inceleme gibi görevler karşılığında Money App’ten para kazanabilirsiniz. Yapmanız gereke Money App uygulamasını indirip kendi adınıza bir hesap oluşturmak ve sunulan görevleri tamamlamak.
Tamamladığınız görevler karşılığında kazandığınız para PayPal hesabınıza aktarılıyor. Bu uygulamanın en güzel tarafı ücretlerinizi 2-3 gün içinde hesabınıza aktarıyor olması. Zira bu tür uygulamalarda ödeme genelde aylık olarak yapılır ve para yerine Amazon kartı hediye edilir.
Google Play ve iTunes’te 5 üzerinden 4.8 alan bu uygulama hakkında kullanıcılardan biri şöyle diyor: “5 gün içinde 10 dolar kazandım. Oturduğum yerden kazandığım için hiç de fena değil.”

iPoll

Android ve iOS uyumlu olan bu app de piyasa araştırmasına yönelik. Pazarlama konusunda anket doldurarak, günlük tüketim günlüğü tutarak ve uygulamada sunulan görevleri tamamlayarak (süpermarketleri gezerek verilen spesifik bir gözlem yapmak) iPoll aracılığıyla para kazanabilirsiniz.
iPoll uygulamasını indirdikten sonra sizden bazı bilgiler isteniyor. Örneğin kaç günde bir alışverişe gittiğiniz, aylık geliriniz gibi bilgiler isteniyor. Bu sayede size uygun görevler veriliyor. Uygulamanın en güzel yanı ise kişiye özgüleştirilebilmesi. Yani sizin ilgi alanlarınıza uygun görevleri seçebiliyor, bu tür görevler mevcut olduğunda bildirim alabiliyorsunuz.
iTunes’te 4/5, Google Play’de de 3.1/5 alan uygulama için bir kullanıcı şöyle bir yorum yapmış:
“Uygulamanın kullanımının kolay olması çok hoş. Ayrıca konu başlıkları da ilginç. Anketleri ve görevleri tamamlamak oldukça kolay ve çok zaman almıyor.”
Bu uygulama aracılığı ile ödemelerinizi hediye kartı ya da Paypal üzerinden nakit olarak alabiliyorsunuz. Çekim yapabilmeniz için en az 10 dolar kazanmış olmanız gerekiyor. Ayrıca üç ayda bir 10.000 dolar kazanmak için tüm kullanıcılar arasında yapılan çekilişe de katılabilirsiniz!

Foap

Foap Android ve iOs tabanlı bir uygulama. Profesyonel ve amatör fotoğrafçılara telefonlarından çektikleri fotoğrafları satarak para kazanma imkanı tanıyan bu uygulama, markalar ve reklam ajanslarının fotoğraf satın alabilmesi için şahane bir kitlesel kaynak sunuyor. Foap’ın 2.5 milyondan fazla abonesi bulunuyor.
Yapmanız gereken bir hesap açmak, yüksek kaliteli fotoğraflarınızı doğru şekilde etiketlemek. Fotoğraflarınıza kullanıcılar tarafından ne kadar yüksek puan verilirse, fotoğraflarınızın görünür olma ihtimali de o kadar artıyor. Satılan fotoğraf başına 5 ila 100 dolar kazanabileceğiniz Foap’ta bir de “misyon” bölümü bulunuyor. Burada da markalar ve ajanslar kullanmak istedikleri fotoğraf ve videoların türünü belirtiyor. Yani markaların arzu ettiği fotoğraf ve videoları çekerek çalışmalarınızı satma ihtimaliniz de artıyor diyebiliriz.
iTunes’te 4.3, Google Play’de de 3.8 oy alan uygulama hakkında bir kullanıcı şöyle diyor:
“Bu uygulamayı seviyorum. Fotoğraflarımı paylaşmak ve bundan para kazanmak için harika ve eğlenceli bir yer.”

Fluid Market

Herkes araba sahibi olmak zorunda değil. Kaldı ki arabası olan insanların çoğu da sadece hafta sonlarını kullanıyor. Fluid Market ise insanlara arabalarını, kamyonetlerini, ciplerini veya mibinüslerini saatlik, günlük ya da haftalık olarak kiralama imkanı veriyor. Yani Fluid Market, paylaşım ekonomisi alanında kurulmuş bir girişim.
Fluid Market’in web sitesindeki bilgiye göre, kamyonetinizi Fluid Market üzerinden kiralayarak yıllık 24.000 dolar kazanç sağlayabilirsiniz. Ayrıca “Diğer” kategorisinde matkap, çim biçme makinesi, bisiklet, topuklu ayakkabı, tekne gibi farklı şeyleri de kiraya  verebilirsiniz.
iTunes‘te 4.5, Google Play‘de 3.5 nota sahip uygulama hem kiraya veren hem de kiralayan kişi için oldukça basit bir sisteme sahip. Örneğin aracınızı X kişisinden Y kişisine kiralamak istediğinizde aracın anahtarınızı teslim etmek için her defasında kiracıyla buluşmak zorunda değilsiniz. Anahtarı kiralık kasaya koyarak kiracıların siz yokken de aracı teslim almasını sağlayabilirsiniz.
Fluid kullanıcılarından biri uygulamayı şöyle tarif ediyor: “Komşularımın benim araç gerecimi kullanmalarına imkan vererek oturduğum yerden para kazanıyorum. Üstelik sigorta sayesinde kafam rahat.”

Swagbucks

Swagbucks’a üye olur olmaz 10 dolar bonus kazanıyorsunuz! Piyasa araştırma uygulaması olan Swagbucks, çeşitli anketleri doldurarak, online alışveriş yaparak ve size verilen görevleri yaparak para kazanabileceğiniz güze bir uygulama. Video izleyerek bile para kazanabileceğiniz Swagbucks, Android ve iOs kullanıcıları tarafından 5 üzerinden 4 puan almayı başarmış durumda.
Swagbucks çok sayısı anket sunarak kullanıcılarının daha çok kazanmasını teşvik ediyor. Gerçi bulunduğunuz ülke veya kente göre bazı anketlere katılma şansınız bulunmuyor. Ayrıca ancak 2500 Swagbucks puanına, yani 25 dolara ulaştığınızda paranızı çekebiliyorsunuz ya da hediye kartı olarak alabiliyorsunuz.
Swagbucks kullanıcılarından biri uygulamayı şöyle anlatıyor:
“İş yerinde ya da okulda öğle arasındayken ekstra gelir elde edebileceğiniz şahane bir uygulama. Ben ödemelerimin bazılarını nakit olarak bazılarınızı da Amazon hediye kartı olarak aldım.”

Slidejoy

Sadece Google Play Store‘da yer alan Slidejoy kullanıcılarına ekran kilidini aktifleştirmeleri için para ödüyor! Şöyle: Ekran kilidi aktifken kullanıcıların ekranına çeşitli haberler ve reklamlar geliyor. Sola kaydırarak gelen bildirimin detaylarını öğrenebiliyorsunuz ya da sola kaydırarak bildirimi kaldırabiliyorsunuz. İşin ilginç kısmı gelen reklamlarla tıklasınız da tıklamasınız da para kazanabiliyor oluşunuz. Gün içinde telefonunuzun ekran kilidini kaç kere aktifleştirdiğinizi bir düşünün… Ayrıca çeşitli anketlere katılarak da kazancınızı artırabiliyorsunuz Square Cash ya da Paypal aracılığıyla ödeme alabiliyorsunuz. Ayrıca ilk üye olduğunuzda ödeme almanız için 3 ay beklemeniz gerekiyor. İlk 3 aydan sonra ödemeler aylık olarak yapılıyor. Ayrıca kazandığınız paranın %20’lik bir kesinti yapılıyor.
Play Store’da 5 üstünden 4.3 oy alan Slidejoy hakkında bir kullanıcı şöyle diyor:
“Kim havadan para kazanmayı sevmez ki? 5 üstünden 4 yıldız veriyorum, çünkü ödeme yöntemini değiştirdiler.”

Bookscouter

iOS ve Android tabanlı olan Bookscouter, kullanmadığınız kitaplarınızı satmak için ideal bir ortam. Bookscouter aracılığı ile yeni ve ikinci el kitaplarınızı satabilirsiniz. Uygulamaya Facebook ya da diğer sosyal medya hesaplarınızla kolayca üye olabilirsiniz.  Daha sonra kitaplarınızın barkodlarını tarayarak sisteme yüklüyorsunuz ve kitap satın almak isteyen kişilerin verdikleri fiyatları görüyorsunuz.
Apple kullanıcıları uygulamaya 3.3/5, Android kullanıcıları ise 3.9/5 vermiş durumda. Taradığınız kitapların bazıları için fiyat kodu oluşmadığını da akıldan çıkarmamak gerek. Ayrıca kitapları kargolamanın da ücretsiz olduğunu belirtelim.
Bir kullanıcı uygulama hakkında şöyle diyor: “Çöpe atacağım ya da ücretsiz vereceğim kitaplardan 15 dolar kazanmak çok iyi oldu. Kullanmadığınız kitapları bir araya getirin ve para kazanın!”
Bir diğer kullanıcı ise şöyle diyor:
“Kitaplarınıza en yüksek teklifi veren kişi, teklif listesinin tepesinde yer alıyor. 4 kitap satarak 170 dolar kazandım, kesinlikle başka kitaplarımı da Bookscouter’a yükleyeceğim.”

Toluna

Piyasa araştırma uygulaması olan Toluna hem iOS hem de Android cihazlarda kullanılabiliyor. Çeşitli anketleri cevaplayarak, hatta farklı konularda kendi anketinizi oluşturarak para kazanabileceğiniz Toluna’da ödemeler Paypal üzerinde yapılıyor.
Kolay bir şekilde üye olunabilen uygulamayı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için üyelikten hemen sonra videolu açıklamaları izleyebilirsiniz. Şampuan kullanma alışkanlığı, son çıkan akıllı telefonlar ya da güncel siyasi gelişmeler hakkında kendi anketinizi oluşturarak da ekstra bonus kazanabileceğiniz Toluna, iTunes’ta 3.3, Play Store’da da 3.3’lük bir değerlendirmeye sahip.
Bir kullanıcı Toluna tecrübesini şöyle aktarıyor:
“Sabırlı ve azimli olun. Bir buçuk yıldır Toluna kullanıyorum. Yeteri puanı topladığınızda ödemeniz dilerseniz Paypal üzerinden yapılıyor, isterseniz de adresinize çek gönderiliyor.”

Userfeel

Android ve iOS uyumlu olan Userfeel, web sitelerinde gezintiye çıkarak katılarak para imkan sağlıyor. Yeni web sitelerine girip  kullanıcı arayüzünde gezinerek, sitenin kullanışlılığına dair videolu feedback ve eleştiri yaparak para kazanabileceğiniz Userfeel’de her test, 10 ila 20 dakika sürüyor. Test başı 10 dolar kazandığınız uygulamada ödemeleri Paypal ya da Payoneer üzerinden alıyorsunuz.
Userfeel’e üye olduğunuz zaman bir deneme sürecinden geçiyorsunuz. Burada size verilen görevi yaparken sesiniz ve ekran görüntünüz kaydediliyor.  Burada gösterdiğiniz performans, Userfeel ekibi tarafından oylanıyor. Ne kadar yüksek not alırsanız o kadar çok teste katılıp para kazanma şansınızı  artırıyorsunuz.Google Play’de 3.3/5 alan Userfeel hakkında bir kullanıcı şu sözleri kullanıyor:
“Video yüklerken bazı sorunlar yaşadım ancak teknik ekip sorunu nasıl halletmem gerektiği konusunda yardımcı oldu. Bu sayede ödememi aldım. Ek gelir elde etmek için çok güzel bir uygulama.”
Bazı kullanıcılar ise video yüklerken uygulamanın çöktüğünü, anca Userfeel teknik ekibinin oldukça yardımcı olduğunu ifade ediyorlar.


Devami gelecektir.
Önceki Gönderimiz
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: