Sizlerde günlük hayatta yararlanmış olduğunuz pratik bilgileri bizlerle ve sitemizi takip eden yüzbinler ile paylaşmak isterseniz bize iletmeniz yeterli.

yasamkolayligi@gmail.com

13 Ekim 2021 Çarşamba

İnterneti nasıl hızlandırabilirim ?


Öncelikle buradan internet hızınızı test edelim.    

İnternet günümüzde en sık kullandığımız ihtiyaçlardan biri haline geldi. İstediğimiz her an bağlanma gereği duyduğumuz internette oluşacak aksaklıklar ise canımızı sıkıyor. Yavaş yüklenen sayfalar, inmek bilmeyen dosyalar ve bağlanamadığımız canlı görüşmeler olduğu düşünülürse hızlı internet arayışımız artıyor. Aslında bilmeden yaptığımız eksik kullanımlar ve hatalar nedeniyle internetimiz olduğundan daha yavaş çalışabiliyor. Daha hızlı bir internete kavuşmanın sırrı ise birkaç püf noktasından geçiyor.

1. Veri Sınırlandırıcınızı Düzenleyin!

Çoğu kişinin bilgisayarında ya da telefonunda veri sınırlayıcı adı altında bir birim bulunur. Bu birim aylık olarak kullanılabilecek veri miktarını gösterir. Sizde bu miktarın üzerine çıkmaya başladığınızda otomatik olarak internetiniz daha yavaş yüklenmeye başlayacaktır. Eğer mobil olarak yavaş internet sorunu yaşıyorsanız operatörünüzle görüşerek veri sınırlandırıcınızı daha yükseğe çıkarabilirsiniz. Bilgisayar üzerinden bu sorunu yaşıyorsanız internet bağlantı kotası olarak veri sıfırla özelliği bulunur. Bütün veri kullanımınızı sıfırladığınızda ise sorun ortadan kalkacaktır.

2. Modem Değiştirin!

Eski tip modemler kullanan biriyseniz ve internetinizin yavaşladığını düşünüyorsanız modem değiştirme vaktiniz gelmiş demektir. Modemler yenilenen internet hızı ile uyumlu olmayabilir ya da internet iletimi noktasında yetersiz kalabilirler. Ancak yenilenen modellerden birini seçmeniz halinde internet hızınızda önemli bir fark oluştuğunu göreceksiniz.

3. Virüs Taraması Yapın ve Zararlı Programları Silin!

İster telefonunuzda olsun ister bilgisayarınızda ya da tabletinizde olsun virüs sorunu yaşıyorsanız internetinizde olası yavaşlıklar görülebilir. Bunun temel nedeni virüslerin sistem içerisindeki aktifliği sağlayan alanlara ulaşmasından kaynaklanır. Ayrıca zararlı programlar yani sürekli reklamlar gördüğünüz ve ya cihazınızda gereksiz yer kaplayan programlarda yavaşlık nedenidir. Genel virüs tarama programları kullanarak zararlı yazılım ve programları silmeniz halinde internetiniz %30 hızlanacaktır.

4. İnternete Bağlanan Cihaz Sayısını Azaltın!

İnternetinizi başkaları ile ortak kullanıyor olabilirsiniz ya da bağlantılı cihaz sayınız fazla olabilir. Bu durum internetin yavaşlamasına neden olur ve her cihaz sayısı azalmasında hız yenilenir. Sınırsız ve hızı oldukça yüksek olan internet paketlerinde dahi bu tarz kullanıma bağlı olarak internet erişim hızı yavaşlayabilmektedir.

5. Modeminizin Yerini İyi Ayarlayın!


Modem yeri seçerken evin her alanından kolaylıkla bağlanılabilecek bir konum belirlemeniz gerekir. Modemden uzak olan noktalarda internet kullanmaya başladığınızda internet hızınız yavaşladığı gibi bağlantınız da çoğu zaman olmayacaktır. Merkezi konumlar seçerek evin her noktasında internet hızınızı aynı hale getirebilirsiniz.

6. Çekim Gücü Artırıcı Kullanmak!

Bazen internet bağlantısı yeterince güçlü olmayabilir ya da merkezi bir konum seçmenize rağmen modemdeki internet gücü yavaş olabilir. Teknoloji dünyasında hayat kurtaran yeniliklerden biri olan internet çekim gücü artırıcı ürünler ile bu sorunu çözebilirsiniz. Kullandığınız ortamda internet hızınız artarken bir yandan da hiç bağlantının olmadığı noktalarda dahi internetinizi kullanabilirsiniz.

7 .İnternet Şifrenizi Değiştirin!

İnternet bağlantınızdaki yavaşlığın halen neye bağlı olduğunu bulamamışsanız başkaları tarafından internetinizin kullanılıp kullanılmadığını öğrenmeniz gerekir. İnternet şifrenizi yenilemeniz halinde farklı kanallardan gelen bağlantıları kesmiş ve hızınızı artırmış olursunuz.

8. Kablolu Bağlantı Kurun!

Bilgisayar kullanıcısı ya da TV’den internet kullanıcısı iseniz kablolu bir şekilde modeme bağlanmanız halinde hızınız oldukça artacaktır. Kablosuz bağlantılarda hız sadece wi-fi üzerinden alındığından dolayı çeşitli sorunlar yaşanabilir. Ancak bağlantı kablolar aracılığı ile sağlandığında internet hızı %50 civarı artacaktır.

9. Modeminizi Kapatıp Açın!

Bazen modemlerin uzun süre çalışıyor olmasından dolayı internet hızı yavaşlayabilir. Bu tür durumlarda modeminizin fişini çekin ve bir süre dinlenmesini sağlayın. Örneğin interneti kullanmayacağınız ya da dışarı çıkacağınız zamanlarda modeminizin fişini çekin. Kullanıma başlayacağınız zamanlarda ise fişe takarak hızlı internetin tadını çıkarabilirsiniz.

Son
Sonraki Gönderimiz

0 yorum: