Bu makalemizde sevgili hanımlar, bebeklerdeki hıçkırık sorununa değinip siz özellikle yeni annelerin kalbine su serpmek istedik. Siz yeni annelerin sürekli tetikte olduğunu bildiğimiz için bebeğinizde sürekli olarak görebileceğiniz bu hıçkırık sorununda sizlere yardımcı olmak ve rahat bir nefes almanızı sağlamak istiyoruz.
Hıçkırığın Nedeni Nedir?
Hıçkırık bebeğin yuttuğu havanın mideyi şişirip bebeğin diyaframına baskı yapması sonucu oluşur.
Hıçkırık İçin Bir İlaç Var mı?
Bazı durumlar siz evde telaşlı telaşlı hıçkırığı nasıl geçireceğinizi düşünürken, bebeğiniz midesi fazlaca dolu olduğu için kusar ve hıçkırığı kendiliğinden geçer. Fakat eğer bebeğinizin hıçkırığı geçmiyor ise o zaman bir yudum su, papatya çayı veya bitki çayı içirmeniz bebeğinizi rahatlatmaya yetebilir. Yapmamanız gereken en önemli şey bebeğinizi korkutmamaktır.
Bazı yörelerde bebeği korkut hıçkırık geçer gibi duyumlara sakın kulak asmayın ve bebeğinizi korkutmaya çalışmayın çünkü bu kesinlikle işe yaramaz. Böyle bir şey yaparsanız büyük ihtimalle bebeğiniz korkar ve ağlayarak hıçkırmaya devam eder.
Bebeğinizi Günde Birkaç Kez Hıçkırık Tutuyorsa!
Eğer bebeğiniz günde sürekli olarak birkaç defa hıçkırık ile uğraşıyor ise o zaman bu duruma neden olacak ne gibi bit şey yaptığınızı bulmanız gerekmektedir. Çünkü hıçkırık durumu genelde bebekten kaynaklanan bir durum değildir.
Eğer bebeğiniz günde sürekli olarak birkaç defa hıçkırık ile uğraşıyor ise o zaman bu duruma neden olacak ne gibi bit şey yaptığınızı bulmanız gerekmektedir. Çünkü hıçkırık durumu genelde bebekten kaynaklanan bir durum değildir.
Belki bebeğinizi beslediğiniz sırada aynı anda hava yutmasına neden olacak şekilde besliyor olabilirsiniz ve bu durumda bebeğinizin beslenirken ağlamasına neden olur.
Beklide bebeğinizi aşır yada çok fazla besliyorsunuzdur. Bu durumu anlamak için biberonun başlığını kontrol etmeli ve gelen sıvının aşırı akmamasından emin olmanız gerekmektedir. Eğer biberon başlığındaki delik çok büyük ise biberon başlığını daha küçük delikli olan ile değiştirmenizde fayda vardır.
Unutmayın sevgili hanımlar hıçkırığa neden olan havanın yutulmasıdır. Bu yüzden kontrollerinizi ona göre yapmalı ve ister biberon ile beslerken isterseniz de direk emzirerek beslerken bebeğinizin beslenme sırasında hava yutmamasını sağlamanız temel olarak yapmanız gereken bir şeydir.
Bu nedenle telaşa kapılmadan önce kontrolleri tam yaptığınızdan emin olun. Eğer herleye rağmen hıçkırık devam ediyor ise o zaman hemen bebeğinizin doktoruna danışın ve ne yapmanız gerektiğini doktorunuzdan öğrenin.
bir anne olarak bu yazı çok işime yaradı teşekkür ederim böyle güzel ve faydalı bir site olduğu için iyi çalışmalar
YanıtlaSil